/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Vlaamse reuzen
Vlaamse reus » Fokken

Fokken Vlaamse reuzen

 
Regelmatig nesten vlaamse reuzen
Wij hebben regelmatig nesten vlaamse reuzen en je kunt tevens vrijblijvend reserveren.

Dekking & dracht vlaamse reus
Zet de voedster altijd in het hok van de ram. Zo zal ze minder fel zijn aangezien het de omgeving van de ram is. Als het gelukt is rolt de ram naar achter en knort en stampt soms. Als de voedster gedekt wil worden, tilt ze haar staart op. Om te weten of de dekking gelukt is kun je tussen de 10e en 14e dag voelen (ervaring vereist!) of zij jongen heeft. Ook kun je haar na 10 dagen weer even bij de ram plaatsen. Als ze een dekking weigerd, is er een grote kans dat het gelukt is. 

Dracht vlaamse reus
De dracht van de vlaamse reus duurt circa 31 dagen. Zorg dat de voedster een nesthok tot haar beschikking heeft. Hier zal zij met stro, hooi en eigen wol een nestje maken. 

Bevalling vlaamse reus
Enkele uren of soms enkele dagen voor de bevalling, zal de voedster stro naar het nesthok slepen. Samen met wol die zij uit haar borst plukt wordt het nest gemaakt. Nadat de vlaamse reus bevallen is het goed, nestcontrole uit te voeren. Geef de voedster wat lekkers zodat je rustig in het nest kunt kijken. Wrijf je handen door het stro in haar hok, voordat je in het nest gaat kijken. kijk of alle jongen konijnen gaaf en schoon zijn en verwijder uiteraard de dode jonkies. Dek het nest vervolgens weer toe met droog stro en wol. de voedster moet tijdens het zogen riant gevoerd worden, zoadt er voldoende melk geproduceeert wordt.

Opfok jonge vlaamse reuzen
Na circa 5 dagen zie je een vachtje onstaan en is de kleur al te zien. de ogen gaan na 9 tot 11 dagen open. Als de jonge vlaamse reuzen 2,5 tot 3 weken oud zijn komen ze voor het eerst het nesthok uit. Ze beginnen dan rustig aan te knabbelen aan vast voer, zoals: brood (gedroogd) en hooi. Al de vlaamse reuzen een leeftijd van 7 tot 8 weken hebben mogen ze weg bij de moeder. 

Maak een Gratis Website met JouwWeb