/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Vlaamse reuzen
Vlaamse reus » Voeding

Voeding Vlaamse reus

 

Bix, water & hooi
Wij geven onze vlaamse reuzen dagelijks bix en hooi. Voor de vlaamse reus is hooi erg belangrijk voor een goede spijsveretering (ruwe vezels). Als we zien dat een vlaamse reus te dik wordt (meestal voedsters), geven we haar minder biks. Water en hooi moet uiteraard altijd aanwezig zijn.

Groenvoer
in de zomer is er voldoende in de tuin aanwezig en geven we onder andere: gras, wilgentak & blad,   wortels met lof, druivenblad & tak.
In de winter geven we de vlaamse reuzen wortels,  afgewisseld met (plakjes) voederbiet.  Dit geven we niet aan te dikke vlaamse reuzen.

Extra’s
Als extratje geven we de vlaamse reuzen af en toe een gedroogd broodje.  Geef geen brood aan een dikke vlaamse reus.

vlaamse reus bix vlaamse reus - wortels
vlaamse reus boerenkool vlaamse reus hooi 

Vlaamse reus ram

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb